آنالیز سئو چگونه انجام دهیم

آنالیز سئو سایت تحلیل سئو سایت رایگان

برای این کار ابزارهای متنوعی وجود دارد که می‌توان اطلاعات کافی از آن‌ها کسب کرده و استراتژی مورد نیاز خود را تدوین کرد. این سوالی است که اکثر کاربران از ما می‌پرسند اما پاسخ ما به آنها منفی است. یکی از مهم‌ترین اشتباهاتی که افراد برای آنالیز سئو سایت انجام می‌دهند، این است که تصور دارند آنالیز سئو فقط مخصوص سایت‌های باسابقه است. اکثر افراد فکر می‌کنند زمانیکه پس از یک سابقه‌ی طولانی به نتایج خوب و مطلوب نرسیدند نیاز به آنالیز سئو دارند. معمولا سایت هایی که از صفر راه اندازی می‌شوند هم، نیازمند آنالیز سئو سایت هستند.

فرایندی است که در آن سئو سایت مورد تجزیه و تحلیل و مورد بررسی قرار گرفته تا بتوان سطح بهینه‌سازی آن برای موتورهای جستجو را درک کرد. Google Analytics یکی از قوی‌ترین و پرطرفدارترین ابزارهای بررسی سئو وب سایت در جهان است. گوگل آنالیتیکس رفتار مخاطبان، بازدیدکنندگان و مشتریان وب سایت را در زمان حضور در آن تحلیل و گزارش می‌کند. این ابزار وضعیت سایت شما را در فضای مجازی تحلیل می‌کند و شما توسط آن می‌توانید اطلاعات کاملی از تعامل سایت خود با رسانه‌های اجتماعی به دست آورید. این ابزار رایگان نیست و تنها می‌توانید از بعضی امکانات آن به طور رایگان استفاده کنید. افزایش نرخ تبدیل به مجموعه اقدامات و فرآیندهای بهینه‌سازی سایت گفته شده که باعث تبدیل بازدیدکنندگان سایت به مشتری می‌شود.

کمی بررسی شما را متقاعد خواهد ساخت که رعایت اصول سئو و استانداردهای مد نظر موتورهای جستجو، می‌تواند هم‌زمان با بهبود سئو سایت، رضایت خوانندگان و کاربران شما را نیز افزایش دهد. یکی دیگر از عواملی که گوگل در رتبه‌دهی به سایت‌ها به آن توجه می‌کند، تجربه کاربری است. مواردی که برای ایجاد یک تجربه کاربری بهتر لازم است بررسی کنید، عبارتند از سرعت لود سایت، ریسپانسیو یا واکنش‌گرا بودن، کاربرپسندی، ساختار ساده و.... همچنین ساختار سایت باید به شکلی باشد که کاربر بدون گم کردن مسیر، بتواند بین صفحات مرور کند. وقتی در مورد آنالیز سایت رقبا صحبت می‌کنیم، منظورمان فقط مشخصات فنی سایت نیست؛ بلکه باید به محتوای سایت هم توجه داشته باشید. ممکن است از بررسی یک مقاله در سایت رقیب، به این نتیجه برسید که می‌توانید به جزئیات بیشتری بپردازید که مخاطبان به دنبال آن هستند.

در صورت استفاده از این ابزار با هر بار ورود به داشبورد مدیریت می‌توان تغییر رتبه کلمات کلیدی و میزان ترافیک سایت ایجاد شده را در دوره‌های زمانی مختلف، مشاهده کرد. این ابزار می‌تواند دامنه‌های سایت شما را تحلیل کند و گزارش کاملی از تمام سایت یا هر یک از صفحه‌های سایت دهد. با استفاده از این ابزار می‌توانید کلمات هم کانسپت و کلیدی را تحلیل و تجزیه کنید و برترین کلمه‌های کانونی را تشخیص دهید. از طرفی زمانی که یک سئو کار حرفه‌ای اقدام به آنالیز سئو سایت شما می‌کند در مورد هر یک از نتایج به دست آمده مشاوره ای به شما خواهد داد. اما از طرف مقابل نتایج به دست آمده از آنالیز سایت توسط گوگل معمولا نتایجی بدون تحلیل در پی دارد. حال اگر استراتژیست حال حاضر سایت دانش مناسبی در مورد آپدیت‌های گوگل نداشته باشد، نمی‌تواند یک بازدهی مناسب به دست آورد.

برخی از آن ها توسط داده‌های گوگل انجام می‌شود و انسان در آن نقشی ندارد. از نظر برخی سئوکاران این روش مناسب است، چرا که خطای انسانی در آن صفر می‌باشد. چرا که آنالیز سایت توسط گوگل بدون توجه به مخاطبین آن سایت انجام خواهد شد. اما زمانی که به نتایج آن به صورت ریز دقت می‌کنید، متوجه خواهید شد که بازدهی مناسبی ندارد. شاید او جایگاهی بالا به دست آورده باشد، اما نمی‌تواند نرخ تبدیل و بازدهی مناسبی را ثبت کند. نکته بسیار مهمی که در آنالیز سئو سایت باید به آن توجه نمایید، عمل به استراتژی و نتایج به دست آمده می‌باشد.

جریمه‌های دستی در قالب یک گزارش در سرچ کنسول و ارسال ایمیل به مدیران سایت ابلاغ می‌شوند و امکان بررسی و اصلاح آن وجود دارد. یکی دیگر از افزونه‌های رایگان برای بررسی سئوی سایت، افزونه «Check my Links» در مرورگر کروم است. این افزونه رایگان، لینک‌های شکسته، لینک‌های مشکل‌دار داخلی یا خارجی و لینک‌های از کار افتاده را شناسایی می‌کند. از دیگر زمان‌هایی که باید به فکر آنالیز سئو سایت باشید،‌ وقتی است که با افت ترافیک و رتبه‌های سایت مواجه می‌شوید. در چنین شرایطی باید دلیل اصلی کاهش ترافیک ورودی سایت‌تان را پیدا کرده و مجددا برای بهبود رتبه‌‌بندی صفحات سایت‌تان یک استراتژی تدوین کنید. درود بر دنبال کنندگان سایت برترآموز، ما اومدیم با یک پست آموزشی بسیار جذاب و کاربردی در حوزه آنالیز سئو سایت.

لینک‌هایی که از سایت‌های اسپم هستند می‌توانند منجر به جریمه‌شدن توسط گوگل شوند؛ اما پیداکردن و ازبین‌بردن آن‌ها، سایت‌تان را معتبر نگه می‌دارد. «پاسخ‌های ویژه» (Featured Snippet) می‌توانند به میزان قابل‌توجهی ترافیک طبیعی وب‌سایت را افزایش دهند. تصویر زیر نمونه‌ای از تغییر در میزان خزش صفحات وب را در زمان انتشار پست‌های skyscraper در وب‌سایت Backlinko نشان می‌دهد. همان‌طور که مشاهده می‌کنید در زمان انتشار این پست‌ها، فرایند خزش ربات‌های گوگل با سرعت و شدت بیشتری صورت گرفته است. اما در‌صورتی‌که صفحات مختلف وب‌سایت به‌طور منظم به یکدیگر مرتبط شده باشند، گوگل به‌آسانی تمام صفحات را پیدا و آن‌ها را نمایه‌گذاری می‌کند.

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده مردم از تلفن های همراه، وبگردی نیز بیشتر با این سیستم ها انجام می شود. در این بین افرادی می توانند کاربران بیشتری را جذب کنند که سایتشان را برای سایر نمایشگرها بهینه کرده باشند. آنالیز سئو داخلی سایت تنها برای بهبود وضعیت کنونی سایت نیست، بلکه چشم اندازی را از آینده وب سایت در اختیار شما قرار می دهد. پس از ایجاد برنامه، تغییرات مورد نظر را در وب‌سایت خود پیاده‌سازی کنید. این تغییرات می‌تواند شامل بهبود سرعت سایت، ارتقای کیفیت محتوا، بهینه‌سازی برای موبایل، ساخت لینک‌های جدید و … باشد. در این مقاله، قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم و شما را با اهمیت، مراحل و ابزارهای مورد نیاز برای آنالیز سایت آشنا کنیم.

هدف از آنالیز سایت، بهبود عملکرد وب‌سایت از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف آن است. این کار به شما کمک می‌کند تا وب‌سایت خود را بهینه‌سازی کنید و به اهدافی مانند افزایش ترافیک، بهبود تجربه کاربری و افزایش نرخ تبدیل دست یابید. در واقع با تحقیق و بررسی نیت کاربر از جستجوی کلمات کلیدی، ساختار مناسب محتوایی طراحی می‌کنید و بر همین اساس محتوایی را تولید می‌کنید که با نیت کاربر از جستجو همخوانی داشته باشد. به همین خاطر تحلیل تک تک صفحات مختلف سایت از نظر مشکلات محتوایی که در عنوان صفحات، متا توضیحات، تگ های هدینگ صفحات، خصوصیت alt تصاویر و... بررسی و تحلیل فاکتورهای محتوایی که از نظر گوگل اهمیت بالایی دارد کار ساده ای نیست و این فاکتورها بر اساس هوش مصنوعی گوگل و بازخوردی که از کاربران دریافت می کند استخراج می شوند.

یکی از چالش‌های مهم صاحبان کسب و کارهای آنلاین و وب‌سایت‌ها در عصر حاضر، تأمین اطلاعات و محتوای مورد نیاز است. امروزه اهمیت و نقش استفاده از تکنیک‌های سئو به منظور بهینه‌سازی سایت و کسب رتبه بالاتر در صفحه نتایج جستجو بر هیچکس پوشیده نیست. به همین دلیل در صورتی که کسب و کارها در این زمینه استراتژی و عملکرد صحیح و اصولی نداشته باشند به موفقیت دست پیدا نخواهند کرد. در تحلیل و آنالیز سئو خارجی سایت، از طریق ابزارهای گوناگون مانند ابزارهای تست بک لینک‌های سایت رقبا، وضعیت بک لینک‌های سایت خود و رقیب‌ها را بررسی کنید. اینکه بک لینک‌ها از چه نوع وب سایت و با چه اعتباری و از همه مهم‌تر با چه کلمه کلیدی به سایت شما داده شده است، اهمیت بسیار زیادی دارد. بررسی سئو سایت روندی است که برای درک بهتر از وضعیت سئو یا بهینه‌سازی صفحات وب‌سایت انجام می‌شود.

دوره html css کندو، برای شمایی که به دنبال دانش عمومی و پایه برنامه نویسی سایت هستید، مناسب است. فایل Robots.txt یک فایل متنی ساده است که در مسیر اصلی فضای سایت قرار می گیرد و مسئولیت آن معرفی قسمت‌های قابل دسترسی و بخش‌های محدود شده سایت به ربات‌های مروگر است. شما با کمک این فایل، به ربات‌ها می‌گویید که کدام فایل‌ها، صفحه‌ها و قسمت‌های سایت را مشاهده و آن‌ها را ایندکس کنند و کدام صفحات را نادیده بگیرند. Sitemap لیستی از صفحه‌های سایت است که باید در دسترس موتورهای جستجو قرار بگیرند و دستورالعمل‌هایی را برای حرکت موتورهای جستجو در سایت ارائه می‌کند. همچنین باید رتبه صفحات و کلمات کلیدی که پتانسیل افزایش ترافیک سایت را دارند، بررسی کنید.

به فرایندی که در آن سئو سایت مورد تجزیه و تحلیل و مورد بررسی قرار می‌گیرد تا سطح بهینه‌سازی آن برای موتورهای جستجو را درک کرد، آنالیز سئو سایت گفته می‌شود. بررسی سئو داخلی سایت، سئو تکنیکال سایت و سئو خارجی از بخش‌های مهم این فرایند به حساب می‌آید. کاربران باید به طور مداوم به بررسی سئو سایت خود بپردازند؛ زیرا با بررسی سئو می‌توانید مسیر رسیدن به نتیجه‌های اول گوگل را سریع‌تر طی کنید و رتبه کلمات کلیدی سایت خود را افزایش دهید. در نتیجه سئو سایتتان باید به صورت ماهانه بررسی و تحلیل شود؛ اگر سایت خود را به تازگی ایجاد کرده‌اید، بهتر است قبل از هر اقدامی و از همان اول از یک متخصص سئو کمک بگیرید. همچنین اگر مدت زمان زیادی از اجرای سایت شما می‌گذرد، می‌توانید به کمک تست سئو، رتبه سایت خود را به طور قابل توجهی افزایش دهید. وب سایت پویا علاوه بر سئو و بهینه‌سازی سایت، خدمات و امکانات آنالیز سئو سایت رایگان را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد.

این فرآیند می تواند به طور قابل توجهی زمان تحلیل دستی را کاهش دهد و دقت بیشتری در شناسایی مشکلات سئو ارائه دهد. چنانچه سایت‌های هدف را به درستی شناسایی نکنید، یک لینک‌سازی به جز هدر رفتن هزینه حاصلی برای شما ندارد. اما با تحلیل بک لینک رقبا، می‌توانید منابع آنها را شناسایی کنید و از آنها برای دریافت بک لینک برای سایت خود استفاده کنید. با بررسی لینک‌های ورودی سایت‌های رقیب، درمی یابید که بک لینک‌ها را از چه سایت‌هایی و بر روی چه کلیدواژه‌هایی باید دریافت کنید تا رتبه کلمه کلیدی در گوگل ارتقا پیدا کند. یکی از محبوب ترین ویژگی های این ابزار سئو، آنالیز Domain vs Domain(دامنه در مقابل دامنه) است که به شما امکان می دهد وب سایت خود را به راحتی با رقبای خود مقایسه کنید. اگر به دنبال گزارش های تحلیلی برای کمک به درک بهتر داده های جستجوی وب سایت، ترافیک یا حتی رقبای خود هستید، می توانید کلمات کلیدی و دامنه ها را با هم مقایسه کنید.

سایت Google Search Console یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای تست سئو سایت است. کلیه کارهایی که متخصصان برای سئو سایت انجام می‌دهند، جهت رضایت کاربران و گوگل است؛ بنابراین برای تست سئو وب سایت، خود گوگل می‌تواند بهترین راهنما باشد. ابزار Google Search Console این اجازه را می‌دهد که از ایمپرشن، کلیک‌ها، مشکلات فنی، لینک‌ها و ایندکس صفحه‌های سایت آگاه شوید. با کمک این ابزار می‌توانید کلمات کلیدی مهم سایت خود را بیابید و برای آن‌ها برنامه ریزی کنید. به واژه‌هایی که کاربران برای جست وجو در مرورگر استفاده می‌کنند، کلمه‌های کلیدی می‌گویند. وب سایت‌هایی که تعداد مناسبی از کلمات کلیدی مرتبط را دارند، در جست وجوی موتور جستجو در رتبه‌های بالاتری پیدا می‌شوند.

تحلیل و بررسی سئو سایت یکی از اقدامات مهمی است که باید به طور پیوسته روی سایت اجرا شود؛ برخی از افراد تصور می کنند اگر تنها یکبار سایت را سئو کرده و آن را آنالیز کنند کافی است. اما این تصور از پایه غلط است؛ چرا که رقبای شما دائما در حال پیشرفت و گسترش بوده و از طرفی موتورهای جستجو نیز الگوریتم های خود را بروز می کنند. یکی از بهترین وب سایت های رایگان برای تحلیل و بررسی سئو سایت شما، سایت جی تی متریکس است. در این وب سایت می توانید بسیاری از مشکلات سایت را شناسایی کرده و به کمک راهنمایی های گفته شده، آنها را برطرف کنید. اینکه هر آدرس باید شامل کلمات کلیدی باشد، کوتاه انتخاب شده و دارای حروف یا کلمات اضافه نباشد.

همچنین جت سئو امکان تحلیل صفحات اصلی سایت به صورت رایگان را در اختیار مدیران سایت ها قرار می دهد. با عضویت در جت سئو می توانیم به امکانات کامل و همه گزارش ها برای صفحات مختلف سایت دسترسی پیدا کنیم. تعداد بازدیدکنندهای سایتنمایش میزان کلیک‌هامشخص شدن صفحات محبوبنرخ جستجو برای عبارات کلیدیآنچه برای کاربران در سایت جذاب استزمانی که کاربران در سایت صرف می‌کنند. بر اساس تاثیر هر مشکل بر روی ترافیک، تبدیل و تجربه کاربری، آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. مشکلاتی که به راحتی قابل حل هستند و تاثیر بیشتری دارند را در اولویت قرار دهید. البته باید در نظر داشته باشید که دانش عمومی برنامه نویسی و طراحی سایت با html و css می‌تواند به شما برای بررسی دقیق‌تر و بهینه‌تر سایت، کمک کند.

بنابراین اگر تا کنون سایت خود را به سرچ کنسول متصل نکردید همین امروز اقدام کنید. این روش مهمترین گام آنالیز سئوی وبسایت است؛ کد گوگل آنالیتیکس و کد وبمستر را برای ردیابی ترافیک، مخاطب و غیره اضافه یا ایجاد کنید. گوگل آنالیتیکس برای ردیابی ترافیک از کانال‌های مختلف ضروری است و دانستنن چگونگی اینکه مخاطب با صفحات وب سایت شما در ارتباط است؛ همچنین در ردیابی نرخ تبدیل برای سایت مفید است. گوگل سرچ کنسول هم برای آنالیز همه جزئیات تکنیکالی مانند خطاهای خزش (crawl)، لینک‌های شکسته، اسپم‌ وب، حذف URLهای غیر ضروروی، بررسی کردن ربات‌ها و غیره ضروری است. تامین اطلاعات و تولید محتوای سایت‌ها از چالش‌ها و دغدغه‌های همیشگی صاحبان وب‌سایت‌هاست و امروزه همه می‌دانند بهینه‌سازی سایت و تولید محتوا می‌بایست با استفاده از تکنیک‌های سئو انجام گیرد. اگر تحلیل درستی از سایت‌های رقیب نداشته باشید، نمی‌توانید استراتژی درستی هم برای سایت خودتان در نظر بگیرید.

هسته‌های حیاتی وب از سیگنال‌های تجربه کاربری در رتبه‌بندی گوگل هستند که اندازه‌گیری سرعت بارگذاری بخش‌های مختلف محتوا، پایداری عناصر بصری صفحه و میزان تعامل‌پذیری کاربران با آن‌ها را برعهده دارند. بررسی این شاخص‌ها در آنالیز سئو سایت کمک می‌کند میزان رضایت‌مندی کاربران از حضور در بخش‌های مختلف وب‌سایت و مثبت یا منفی بودن تجربه کاربری آن‌ها را تحلیل کنید. یکی از دلایل اهمیت آنالیز سئو سایت کمک به شناسایی و برطرف کردن خطاهای موجود است. با این کار می‌توانید عواملی را که مانع از دریافت ترافیک باکیفیت و قرار گرفتن در جایگاه‌های بالای صفحه نتایج می‌شوند در زمان مناسب بشناسید و بهبود دهید. همچنین با انجام این آنالیز تمامی استراتژی‌های سئو که به‌جای جذب ترافیک باعث از دست دادن آن می‌شود، ارزیابی و بررسی می‌شوند.

بااین‌حال اگر درست بعد از بررسی شما، سایت دچار مشکلاتی شود تا هفته آینده ممکن است نسبت به آن بی‌اطلاع بمانید. در مجموع برای اغلب سایت‌ها بررسی تعامل کاربران، نرخ تبدیل و میزان ترافیک ورودی سایت به‌صورت هفتگی مناسب به نظر می‌رسد. آنالیز بک لینک به ارزیابی حجم و کیفیت لینک‌هایی گفته می‌شود که از سایت‌های دیگر به سایت شما ارجاع داده شده است. تحلیل بک لینک‌ باعث می‌شود تشخیص دهید که چگونه این لینک‌ها روی رتبه‌بندی شما در موتورهای جستجو تاثیر می‌گذارند و چه کاری می‌توانید برای بهبود پروفایل بک لینک خود انجام دهید. با آنالیز رفتار کاربران در سایت، می‌توانید نقاط ضعف قیف فروش خود را شناسایی کنید.

اما باید بدانید که بدون استفاده از این ابزارها در آنالیز و تحلیل درست سایت موفق نخواهید بود. ابزارهایی که در این مقاله از وبکوک به آن‌ها اشاره شد همگی رایگان هستند. انتخاب ابزار مناسب برای آنالیز سایت به عوامل مختلفی مانند بودجه، نیازها و اندازه وب‌سایت شما بستگی دارد. اگر به دنبال یک ابزار رایگان و جامع هستید، گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول بهترین گزینه‌ها هستند. اما اگر به دنبال ابزارهای پیشرفته‌تر و قابلیت‌های بیشتری هستید، می‌توانید از ابزارهای پولی مانند Ahrefs، SEMrush و Moz استفاده کنید. از جمله ابزارهای کاربردی و مفید که می‌توان برای آنالیز سئو سایت مورد استفاده قرار داد، SEMrush است.

همچنین برای کسب رتبه بهتر در نتایج جست وجو، باید از کلمات کلیدی اصلی وب‌سایت در متا تگ عنوان، Meta Description  و هدینگ‌های صفحه استفاده کرد. در نهایت وضعیت سئو صفحات سایت شما ارتقا می‌دهد و رتبه کلمات کلیدی سایت شما در گوگل افزایش پیدا می‌کند؛  بازدیدکنندگان بیشتری وارد سایت شما می‌شوند. این نکته را در نظر داشته باشید که بررسی سئو سایت باید به‌طور چرخه‌ای انجام شود تا به‌محض وجود ایراد در سئو هریک از صفحات سایت، به سرعت آن را شناسایی کنید و اقدامات لازم را برای رفع آن انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ بررسی سئو وب‌سایت تا انتهای این مطالب با ما همراه باشید. زمانی که صحبت از آنالیز یک سایت می‌کنیم، اولین و مهمترین هدف ما معمولا بررسی چند لایه سایت از منظر سئو و همچنین طراحی سایت می‌باشد. برخی از پارامترهای مد نظر توسط یک توسعه دهند وب « برنامه نویس » مورد بررسی قرار خواهد گرفت و بخش دیگر آن توسط سئو کار تجزیه و تحلیل می‌شود.

برای شناسایی رقبا می‌توانید به روش سنتی عمل کنید و با جستجوی کلیدواژه‌های مورد نظر در گوگل، لیستی از رقبایتان به دست بیاورید. اما توصیه می‌کنیم شناسایی رقبا را با استفاده از ابزارهای حرفه‌ای انجام دهید که در بخش پایانی مقاله معرفی می‌کنیم. اگر در چند حوزه مختلف تولید محتوا می‌کنید، لازم است برای هر گروه از کلیدواژه‌ها، یک لیست مجزا از رقیبانتان تهیه کنید. همچنین، باید به‌طور مداوم وب‌سایت خود را بررسی و به‌روزرسانی کنید تا از تغییرات الگوریتم‌های موتورهای جستجو عقب نمانید. این ابزار کاملا ایرانی و قدرتمند به‌صورت هوشمند از تکنولوژی‌های روز و متناسب با الگوریتم‌های گوگل سایت شما را تحلیل کرده و گزارش‌های آماری دقیقی را ارائه می‌کند.

شبکه‌های اجتماعی ابزارهای قدرتمندی هستند که با استفاده از آنها می‌توانید یک ارتباط منسجم و قوی با مخاطبانتان برقرار کنید و نتیجه این ارتباط را در ترافیک سایت خود مشاهده کنید. با بررسی فعالیت رقبای خود در شبکه‌های اجتماعی درمی یابید که چه محتوایی بیشترین بازخورد را دریافت می‌کند و چه پلتفرم‌هایی برای فعالیت شما بهترین نتیجه را در پی دارند. همچنین از موارد نارضایتی کاربران رقبا هم مطلع خواهید شد که می‌تواند عامل مهمی برای رقابت باشد. انجام آنالیز سایت به معنای پیدا کردن نقاط مهمی است که می‌تواند استراتژی سئوی سایت شما را بهبود دهد. علاوه بر وب سایت‌های داخلی، ابزارهای بررسی سئو سایت خارجی بسیاری نیز وجود دارند که می توانید برای تحلیل رتبه سئو سایت خود از آن‌ها بهره ببرید. می‌توان گفت دقت این سایت‌های خارجی در مقایسه با سایت‌های داخلی بیشتر است؛ زیرا بسیاری از آن‌ها تحت نظر خود گوگل و براساس آخرین الگوریتم‌های آن ایجاد شده‌‌اند.

۷۵ هزار وب سایت توسط این ابزار رایگان مورد تحلیل و آنالیز قرار گرفته‌اند. هدف از سئو سایت، قرار گرفتن در صفحه اول گوگل و جذب مخاطب است؛ در دنیای امروز رقابت در بستر اینترنت بسیار زیاد شده است. کاربران زیادی در سطح اینترنت به دنبال حل مشکلات و پاسخ سوالات خود هستند. در این بین افرادی می توانند موفق شوند که مطابق با خواسته کاربران عمل کرده و بهترین راه حل را برای آنها داشته باشند. از طریق این وب سایت می توانید نحوه نمایش سایت در نمایشگرهای دیگر از جمله موبایل و تبلت را بررسی کنید.

قدم بعدی در آنالیز سئو سایت آن است که وضعیت رتبه‌بندی صفحات مختلف را برای کلمات کلیدی هدف در صفحه نتایج بررسی کنید. ابزارهایی که برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرند، ابزارهای انجام سئو و تحقیق کلمات کلیدی هستند که از کاربردی‌ترین آن‌ها می‌توان به ابزارهای Ahrefs «+» و SEMrush «+» اشاره کرد. اگر از شما بپرسند مهم‌ترین بخش در آنالیز سئو سایت چیست می‌توانید از بررسی عملکرد سئو داخلی وب‌سایت نام ببرید. در سئو داخلی وب‌سایت تلاش می‌کنید تمامی صفحات درون وب‌سایت را طبق دستورالعمل‌های موتورهای جستجو بهینه کنید. البته اگر زمان کافی برای انجام این کار در اختیار ندارید، بهتر است ابتدا اولویت را به صفحات مهم‌تر وب‌سایت بدهید. آنالیز سئو دیدگاه کامل و جامعی در مورد عملکرد وب‌سایت در صفحه نتایج موتور جستجو در اختیار شما قرار می‌دهد.

در صورتی که سئو یک سایت به صورت چند لایه تحلیل شود، نتایج به دست آمده معمولا اندک گیج کننده می‌باشد. اما در برخی مواقع صاحب یک سایت فکر می‌کند که از نظر سئو جایگاه بسیار خوبی دارد و نیازی به تغییر ندارد. در حالی که روی یک لبه تیغ در حال حرکت می‌باشد و عدم توجه به نکات استخراج شده از سایت او می‌تواند جایگاه او را تنزیل کند. در مرحله بعدی تحلیل رقبا بر اساس کلمات کلیدی و همچنین ورودی آن ها خواهد بود. در این مرحله معمولا جایگاه رقبای یک سایت از جهات مختلف مورد بررسی قرار خواهد گرفت. دقت کنید که در این بخش خط قرمزهای طراحی سایت مورد بررسی قرار خواهد گرفت و شخصی سازی یک سایت در مراحل بعدی انجام می‌شود.

در این صورت نیازی نیست کار خاصی انجام دهید و گوگل پس از مدتی نمایش آن صفحات را به‌عنوان صفحات خراب در گزارش متوقف می‌کند. اما درصورتی‌که گوگل نتوانسته به صفحاتی که لازم است رتبه بگیرند، دسترسی داشته باشد، بهتر است هرچه سریع‌تر مشکل آن صفحه را حل کنید. میزان ترافیک حاصل از جستجوی طبیعی وب‌سایت در بازه‌های زمانی مختلف قابل‌مشاهده است. در این مرحله نوبت به این می‌رسد که میزان ترافیک طبیعی وب‌سایت را بررسی کنید. برای بررسی این جریمه‌ها کافی‌ست در سرچ کنسول گوگل به «گزارش امنیت و اقدامات دستی» (Security and Manual Actions) بروید و از بخش Manual Actions وضع موجود را بررسی کنید. طبق آمارها تعداد صفحات نمایه‌گذاری شده وب‌سایت‌ها چیزی بیشتر از ۵۰ تا ۷۵ درصد در مقایسه با حد انتظار است.

در تحلیل و بررسی سئو خارجی سایت، به کمک ابزارهای مختلف، وضعیت بک لینک ها مورد بررسی قرار می گیرد. اینکه بک لینک ها از چه وب سایتی با چه اعتباری و از همه مهم تر با چه انکر تکستی به سایت شما داده شده است، بسیار حائز اهمیت است. آنالیز سئو سایت به معنی تحلیل و بررسی یک وب سایت برای تشخیص اقداماتی که تاکنون روی آن انجام شده و تکنیک هایی که می توان برای بهبود آن انجام داد. در واقع در آنالیز سئو به بررسی محتواهای سایت، کدها، اعتبار سایت در گوگل، کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری سایت و ... آنالیز سئو سایت به فرایند بررسی دقیق و همه جانبه یک وب‌سایت گفته می‌شود تا عملکرد، مشکلات و فرصت‌های بهبود آن شناسایی شود.


خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری